Leder: Den slags kan kun drives ud ved bøn

Leder af Jens Kristian Lund Jensen, Generalsekretær i Open Doors Danmark og Færøerne

I Markusevangeliet 9 læser vi om, at en mand bringer sin besatte søn hen til Jesus, fordi disciplene ikke kunne stille noget op. Jesus spørger manden, hvor længe sønnen har haft det sådan - og får svaret: Fra han var barn. Og så fortæller manden, at den onde ånd mange gange har kastet sønnen i både ild og vand for at gøre det af med ham. Til sidst siger faren til Jesus: ”Hvis du kan gøre noget, så forbarm dig over os og hjælp os.”

”Hvis du kan!” svarer Jesus. ”Alt er muligt for den, der tror.” Og manden råber straks: ”Jeg tror, hjælp min vantro!” - hvorefter Jesus driver den onde ånd ud af drengen og helbreder ham.

Hjælp vores vantro, når vi også i dag glemmer, at den samme Gud kan forandre hjerter, mennesker, familier, hele samfund, lande og verdensdele.

Det er den tro, som Cho kører af sted på, når han starter sin motorcykel og kører på ugelange ture ud i fjerntliggende egne af Myanmar for at forkynde evangeliet om den Jesus, der sætter mennesker fri og griber ind også i dag. Nogle gange kører han 10-12 timer og er i fare, men alt er muligt for den, der tror. Cho og andre, der tager ud på risikable rejser, kan du lade dig inspirere af i dette blad.

Det kan nogle gange virke, som om ikke bare ét menneske, men store dele af verden er besat. Krige; kidnapninger; voldtægter; kristne, der dræbes for deres tro; fordrivelser; folkemord og så videre. Hvorfor virker menneskelige indsatser gennem regeringer, internationale konventioner, FN’s internationale operationer med mere tilsyneladende ikke? Hvorfor bliver vores kristne brødre og søstre i Myanmar, Laos, Vietnam og Nepal fortsat forfulgt? Ja, hvorfor virker store dele af verden nærmest i den ondes vold?

Da Jesus af sine disciple bliver spurgt om, hvorfor de ikke kunne drive den onde ånd ud af mandens søn, svarer Jesus ganske enkelt: ”Den slags kan kun drives ud ved bøn.”

En åndelig kamp kræver åndelige våben. Vi må ikke glemme bønnens magt.

Artiklen er også udgivet i vores blad i maj 2024